Konu: Geri: Fıkra Center C.tesi Kas. 01, 2008 10:02 pm
Tevfik sivri dilliligi ve içmesiyle bilinen bir sofuymus.Yine herzamanki mekaninda arkadaslariyla içiyormus Oradan geçmekte olan kati dindar bir baska sofu arkadasi Neyzen'i görmüs.Söylene söylene yanina gelmis ve söyle demis: -Ah Neyzen! iyi adamsin hos adamsinda, birde su kafiri içmesen Neyzen sofuya biyik altindan gülerek: -Sen hiç merak etme aziz dostum. Ben bu kafiri önce ehli müslim yapiyorum, sonra içiyorum
shuLe
Üye
Mesaj Sayısı : 158Yaş : 32Nerden : KocaeliRuh Halim : Takım : Yorum Puanı : -184Rep Puanı : -8
Bir rivayete göre; Baki'nin kölesi, eve sarap götürürken, kiyafet degistirip gezen padisah ile karsilasir ve padisah, köleye sorar: -Bu elindeki nedir? Padisahi taniyan köle, hiç bozulmadan cevap verir: -Su... -Ama rengi kirmizi... -Suydu, padisahim, ama huzurunuza çikinca utancindan kizardi...
shuLe
Üye
Mesaj Sayısı : 158Yaş : 32Nerden : KocaeliRuh Halim : Takım : Yorum Puanı : -184Rep Puanı : -8
Nasreddin Hoca'ya yapilan sakalar tukenip bitmezdi. Aksehir'liler bir gun Hoca'ya takilir ve sorarlar. -Hocam senin evliyalar katinda ulu bir kisi oldugun soylenir asli var midir? Hoca'nin boyle bir iddiasi elbette yoktur ama bir kere soruldu ya cevaplar; -Her halde oyle olmali. -Boyle kisiler zaman zaman mucizeler gostererek bu ozelliklerini herkese kanitlar. Hoca madem kabullendin goster bir mucize gorelim! Hoca; -Pekala simdi size bir numara yapalim der karsisinda durmakta olan cinar agacina; -Ey ulu cinar cabuk yanima gel!... Tabii ne gelen agac var ne giden. Hoca yurumeye baslar agacin yanina varir. Aksehir'liler; -Ne oldu Hoca agaci getiremedin, kendin oraya gittin! diye gulunce, Hoca; -Bizde kibir yoktur, dag yurumezse abDal yurur der.
shuLe
Üye
Temel karsisindaki adama bilmece sormus. Temel- Sari renklidur. Kafes içindedur. Cik Cik diye öteyur. Bil bakalim bu nedir. Adam- Kanarya Temel-Degildur. Adam-Muhabet kusu, papagan, saka kusu Temel-Bilemedun.Onlar da Degildur. Adam-Peki nedir öyle ise ? Temel-Hamsi palugudur. Adam- Olurmu hiç, hamsinin kafeste ne isi var Temel- Ben Koydum kafese Adam- Iyi de hamsi sari renkli degildir ki Temel- Ben sariya boyadim. Adam- Olsun yine de hamsi cik cik diye ötmez. Temel- Bilmece bu. O kadar sasitmaca olsun artik
shuLe
Üye
Temel sehrin en gözde semtinde büro tutmus ve kapisina "Avukat Temel" yazili bir tabela asmis. Yeni bürosunda ilk sabah otururken kapi çalinmis ve sekretere: - Kapiyi aç kizim demis. Sekreter kapiyi açip büroya gelen adami Temel'in odasina soktugu anda Temel hemen telefona sarilmis konusmaya baslamis: -O is tamam beyim... Benum aldigum davada kötü bir netice çikmaz, tabi hemen çikariruz Osmani da ben kurtarmistim Dursun'u da... Siz hiç merak etmeyun. Ankara'da çok taniduk var. Konusma bu sekilde birkaç dakika daha devam ettikten sonra Temel sekreterin odaya getirdigi adama: - Aman efendum kusura bakmayun ama görüyorsunuz ki isler çok yogun sizin ne davanuz vardi? Demis. Adam -Hiiç...Benim davam filan yok ben telefonunuzu baglamaya gelmistim! demis.
shuLe
Üye
Konu: Geri: Fıkra Center C.tesi Kas. 01, 2008 10:03 pm
Akil hastanesine yeni gelen doktor, hastalari ziyaret ediyordu.Birine yaklasti : -Sizin adiniz nedir bakayim? -Hüsamettin efendim. -Soyadiniz? -Tanrioglu. Tam o sirada yandaki yasli : -Inanma inanma doktor, yalan söylüyor.Benim böyle bir oglum yoktur.
(şimdilik bu kadar,umarım begenırsınız.. )
MertcanS
KURUCU
Mesaj Sayısı : 3034Yaş : 30Nerden : AntaLyaRuh Halim : Takım : Yorum Puanı : 59572Rep Puanı : 47638
Konu: Geri: Fıkra Center C.tesi Kas. 01, 2008 10:25 pm
oooooo birsürü fıkra oku oku bitmezz çokk saoll istemedigim kadar çok
merve_seda
Üye
Mesaj Sayısı : 1884Ruh Halim : Takım : Yorum Puanı : -1007Rep Puanı : 6
Konu: Geri: Fıkra Center Cuma Kas. 21, 2008 2:09 am
evet ya birsürü istemediğim kadar çoookk paylaşım için saol
meLos
Üye
Mesaj Sayısı : 1083Yaş : 29Nerden : BuRsaaRuh Halim : Takım : Yorum Puanı : -561Rep Puanı : 75
Konu: Geri: Fıkra Center C.tesi Nis. 04, 2009 9:25 pm
Tüm FıkraLarı bu basLıqa ekLeyin
SaqoL canım süperLer
asqıN*n
Üye
Mesaj Sayısı : 440Yaş : 29Ruh Halim : Takım : Yorum Puanı : -356Rep Puanı : 50
Konu: Geri: Fıkra Center Perş. Nis. 09, 2009 8:12 pm
SaqoL canım süperLer
hulya61
Üye
Mesaj Sayısı : 136Yaş : 30Nerden : trabzonRuh Halim : Takım : Yorum Puanı : 183Rep Puanı : 0
Konu: Geri: Fıkra Center Cuma Nis. 10, 2009 9:13 pm
bikaç tanesi güzel
senem güney
Üye
Mesaj Sayısı : 331Yaş : 29Nerden : ELAZIĞRuh Halim : Takım : Yorum Puanı : 1111Rep Puanı : 0
Konu: Geri: Fıkra Center Perş. Nis. 30, 2009 10:02 pm
sağol paylaşım için
Kor@yy.
Üye
Mesaj Sayısı : 565Yaş : 32Nerden : AlanyaRuh Halim : Takım : Yorum Puanı : 225Rep Puanı : 1
Konu: Geri: Fıkra Center Salı Mayıs 05, 2009 12:35 am
saol pylaşm için.
Misafir Misafir
Konu: Geri: Fıkra Center Cuma Şub. 12, 2010 3:45 am
saqol da ard arda msj atmak yasak [b]
ecenur_yusuf
Üye
Mesaj Sayısı : 2600Yaş : 27Nerden : İsT...Ruh Halim : Takım : Yorum Puanı : 17901Rep Puanı : 5022
Konu: Geri: Fıkra Center Cuma Mart 26, 2010 10:14 pm